Puiset opetuslelut lapsille ja nuorille

Lasten puiset opetuslelut ovat suosituimpia lahjoja ja yllätyksiä, joita haluamme antaa lapsillemme. Monet ihmiset ymmärtävät, että nykyaikaisten lelujen ei pitäisi vain kehittyä, vaan myös kunnioittaa ympäristöä. Myös esteettinen näkökulma on tärkeä. Lasten, mutta myös teini-ikäisten opetuslelujen tulisi olla tyylikkäitä, ja puu on ajaton materiaali, joka sopii mihin tahansa sisustukseen.

Miksi valita puusta valmistetut opetuslelut?

Puu on materiaali, jolla on monenlaisia käyttötarkoituksia. Sitä käytettiin alun perin lelujen valmistukseen. Nykyään myös nykyaikaiset opetuslelut valmistetaan tästä materiaalista sen ominaisuuksien ja esteettisyyden vuoksi. Puusta valmistettuja opetusleluja ovat mm:

  • kestävät - eivät ole niin helposti
  • vaurioitua kuin muoviset vastineensa;
  • ajattomia - sukupolvien ajan lapset leikkivät puuleluilla,
  • ympäristöystävällisiä - ne eivät saastuta ympäristöä,
  • esteettisiä - ne stimuloivat mielikuvitusta ja sopivat mihin tahansa sisustukseen.

Niiden suurena etuna on, että nykyaikaiset opetuslelut eivät ole vain lapsille, vaan ne sopivat erinomaisesti myös teini-ikäisille. Myös aikuiset voivat leikkiä niillä. Miten se on mahdollista?

Opetuslelut lapsille - inspiroivia ja kehittäviä

Puiset Puolan kartat tai maailmankartat ovat vain osa lasten opettavaisista leluista, jotka löytävät paikkansa lastenhuoneesta. Niitä voidaan täydentää merkkauskynillä, joiden avulla voi merkitä paikkoja, joissa lapsi on käynyt matkoillaan. Tämän ansiosta taapero alkaa ymmärtää maailman kokoa samalla, kun se oppii siitä.

Puisia opetusleluja valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota tuuliruusuun, jonka avulla lapsi oppii maailman suunnat ja niiden merkinnät - intuitiivisesti ja vaivattomasti, sillä parhaiten oppii leikin kautta.

Luovat lelut teini-ikäisille - motivoivat ja laajentavat horisonttia

Tarvitsevatko teinit vielä leluja? Totta kai, mutta ne on räätälöitävä heidän tarpeidensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Teini-ikäisten opetuslelut ovat enemmänkin tarvikkeita, joita myös aikuiset käyttävät mielellään.

Esimerkki tällaisesta lelusta on puinen maailmankartta, johon on merkitty kaupunkeja ja jokia - taidokas ja erittäin inspiroiva, tai puinen Euroopan kartta. Molemmat, mikä on mainitsemisen arvoista, ovat samalla ainutlaatuisia koristeita, jotka sopivat jokaisen teini-ikäisen huoneen sisustukseen.

On käynyt ilmi, että nykyaikaiset puulelut eivät ole vain nuorimpia varten. Puun ansiosta ne voivat olla myös sisustuselementti, joka ei välttämättä liity lastenhuoneeseen.

Erinomainen yhdistelmä leikkiä, oppimista ja lapsen älyllistä kehitystä ovat Maria Montessorin menetelmän mukaan tuotetut luovat lelut. Puiset seinäkartat sopivat täydellisesti tähän vallankumoukselliseen kasvatusmenetelmään, josta kirjoitamme pian. Pidä silmät auki 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Kekselilaki
Käytämme evästeitä parantaaksesi kokemustasi verkkosivustollamme. Surffaamalla tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön.
AcceptMore info